herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    27-03-2018
Tegenstander:    Verslag Praatavond
Uitslag:     Gelijkspel . - .

Geplaatst door Hsv Kennemerland Beverwijk op 28-03-2018

Wedstrijdverslag

Verslag dd. 27-3-2018

Verslag praatavond en prijsuitreiking 2018

Voor alle aanwezigen maar zeker voor de afwezigen een kort verslag van de praatavond van dinsdag 27 maart 2018.

Plaats: Verenigingsgebouw Hsv Kennemerland te Beverwijk
Aanwezig: 14 leden waaronder 2 commissieleden
Afbericht (10): Theo Breedijk, Bert Jansen, Siem Hoope, Gert Lute, Mandy Schouws, Dolf Rijs, Michiel Kraay en Tom Moolevliet.

1. Opening

Nadat alle aanwezigen zijn voorzien van een heerlijk bakje koffie en thee en een verse gevulde koek start de vergadering. Nico heet ieder van harte welkom. Er wordt gestart met het benoemen van toch veel afwezigen, maar ook het uitspreken van tevredenheid over de aanwezigen.

2. Terugblik seizoen 2018

Een vol programma was er gedraaid. Van de praatavond, naar de voorjaars-koppelwedstrijd, de openingswedstrijden, de zomer- en zomeravondcompetitie, de JanBeentjeswedstrijd, de Clubkampioenschappen en eindigend met de wintercompetitie. Totaal liefst 29 wedstrijden. In het kort werd een beeld gegeven van de wedstrijden, de sfeer en de uiteindelijke winnaars. We kijken terug op een mooi jaar, gestart met super vangsten die we helaas niet konden vasthouden.
Bij de vraag zijn er op- en aanmerkingen over het seizoen 2017 bleef het stil. Het uitreiken van de prijzen staat altijd als afsluiter op het programma. We schakelde naar punt 3.

3. Aanvraag viswateren en bijkomende problemen

Het aanvragen van wateren lijkt elk jaar op meer problemen te stuiten. Sjaak doet zijn verhaal omtrent onze aanvragen bij de HVZ en Hsv Haarlem. Van beide waren op het moment van onze vergadering (nog) geen toestemmingen binnen. De Hsv Haarlem berekend vanaf 2018 een vergoeding voor het vissen van wedstrijden in hun wateren. Een vaste vergoeding van 25 euro administratiekosten per jaar en vergoeding van 2 euro per deelnemer per wedstrijd. Wij zien betaling niet zitten en zijn hiermee niet akkoord gegaan. De situatie is door gespeeld naar ons bestuur maar die kregen ook nul op het rekest. De intentie van hsv Haarlem is het ontmoedigen van het vissen van wedstrijden in wateren van deze vereniging en meer ruimte te bieden aan de recreatieve visser. Voor 2018 houdt dit voor ons in dat wij geen wedstrijden vervissen in wateren van de hsv Haarlem. Met betrekking tot de HVZ wachten we de toestemmingen af. Daarnaast hebben we onderling gediscussieerd over dit onderwerp. Laatste nieuws (28 maart 2018) onze toestemmingen voor wateren van de HVZ zijn binnen !

4. Wedstrijdseizoen 2018

- Algemeen

Het komt voor dat Teamwebs niet te bereiken is. Dit is een probleem waar wij geen oplossing voor hebben. Melden bij teamwebs is de beste oplossing. Om tot betere service te komen melden we vanaf 2018 de viswateren waar we gaan vissen ook op de Whattsapp. Ben je (nog) geen lid van de app laat het weten aan een van de commissieleden en we zorgen dat je toegevoegd wordt. Ook wijzigingen van viswateren, bijvoorbeeld in plaats van Zuidzijde gaan we naar de Noordzijde geven we door via de app en ze komen vanzelfsprekend ook op teamwebs. De ervaring leert dat je maar zelden kijkt op teamwebs dan is de app een mooie oplossing. Tracht wel onzinnige mededelingen of app’s zonder enige toegevoegde waarde zo min mogelijk te versturen. Voor de vissers zonder app bestaat de mogelijkheid mededelingen als wijziging op korte termijn en urgente zaken per sms te krijgen. Geef hiervoor je telefoonnummer door aan Nico, maar dat zal dan enkel zijn voor urgente zaken, voor overige zaken zijnde viswater dien je naar teamwebs te gaan of te investeren in een telefoon waarop je wel app’s kunt ontvangen.

- Behandeling ingekomen stukken

Er waren geen zaken binnengekomen met betrekking tot het komende seizoen 2018.

- Wedstrijdrooster 2018

Voor komend seizoen staan er liefst 31 wedstrijden op het programma. Ofwel een mooi en actief programma. Weet je nog vissers die het ook leuk vinden om onderling in een goede sfeer wedstrijden

- Clubkampioenschappen

Voor 2018 is de datum gesteld op 29 september 2018. De finale wordt gehouden op 27 oktober 2018. In tegenstelling tot 2017 wordt er in vakken gevist. We hopen op een overweldigende deelname vanuit onze vereniging. We willen een ieder vragen deze datum alvast vast te zetten in de agenda. Samen willen we proberen de finale te behalen. Waarbij teamspirit, vertrouwen, behulpzaamheid, de wil om te winnen en niet te vergeten plezier en gezelligheid ons hopelijk tot de finale brengen.

- Rondvraag

Vanuit de zaal werd de wedstrijdcommissie bedankt voor het verzorgen van alle wedstrijden, dit werd ondersteund door een applaus vanuit de zaal.

De eerste vraag betrof het voorstel om in plaats van op eerste paas- en pinksterdag vanaf 2019 te gaan vissen op de 2e paas- en pinksterdagen. Vanuit de zaal kregen we hier de handen niet voor op elkaar. Het vissen op eerste paasdag was meer een foutje dan de bedoeling, we letten voortaan beter op. Het voorstel op zich werd afgewezen.

De tweede vraag is om het aantal dobberwedstrijden uit te breiden van drie naar vijf. Hierop ontstaat een levendige discussie. Uiteindelijk besluiten we te stemmen, de meerderheid van de aanwezigen ziet niets in een wijziging. Alles blijft bij het oude, totaal tien zomerwedstrijden, waarvan de derde, zesde en negende de verplichte dobberwedstrijden blijven. Ook dit voorstel werd afgewezen.

De derde en laatste vraag betrof de start van de zomercompetitie, die twee weken eerder blijkt te zijn dan voorgaande jaren. De vraag is om de start weer te doen vanaf half april. Dit voorstel is geaccordeerd, in 2019 starten we met de zomercompetitie weer vanaf half april.

De vierde vraag kan de aanvangstijd van de eerste zomerwedstrijd een half uur later, naar half zeven. Dat voorstel is aangenomen, de eerste zomer komende zondag is het verzamelen om half zeven bij Rennservice Heemskerk. Voor de tweede wedstrijd bekijken we opnieuw of zes uur haalbaar is of dat we ook voor die wedstrijd besluiten een half uur later te starten.


- Prijsuitreiking zomer-, zomeravond- en wintercompetitie 2017

De prijzen worden door Nico uitgereikt, de winnaars ontvangen een welgemeend applaus van de aanwezigen. Net als in voorgaande jaren was gekozen voor VVV-bonnen in plaats van bekers.

- Sluiting

Nico bedankt alle aanwezigen voor hun komst en graag tot komende zondag bij de eerste wedstrijd van de zomercompetitie. Vergeet niet we verzamelen dan om half zeven. En blijf gerust zitten om nog wat sterke verhalen met elkaar uit te wisselen. Voor de verzorging zijn we Gerrit van Weerd.. dankbaar. Voor hem en Dia Teeling die door ziekte niet aanwezig kon zijn, had de wedstrijdcommissie een kleine attentie. Vanaf deze plaats wensen wij Dia veel sterkte en beterschap.

Nu op naar een mooi seizoen.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!