herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    10-10-2020
Tegenstander:    RCL 12
Uitslag:     Thuis Gewonnen 6 - 2

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 10-10-2020

Wedstrijdverslag

Niet verwacht

Maandag: alle grasvelden afgekeurd
Dinsdag: alle grasvelden behalve veld 1 afgekeurd
Woensdag: alle grasvelden afgekeurd
Donderdag: alle grasvelden afgekeurd
Vrijdag: radiostilte

Het was een natte week en dus was de overtuiging bij velen in de app dat het een voetbalvrije zaterdag zou gaan worden. Het thuisfront begon al te kwispelen. Eindelijk niet naar de voetbal. Maar de mannen van het 17e konden mooi mee naar het tuincentrum, de Ikea of gewoon die klusjes die al even bleven liggen oppakken. Naar het schijnt kreeg Flipper diverse vragen per app van vriendinnen van teamgenoten waar hij precies een fotoshoot had gemaakt, want dat wilden er wel meer. En of het nou echt waar was dat hij echt de leukste was? Menig één was in de veronderstelling zelf met de leukste samen te wonen, maar moest de laatste weken (of maanden) steeds vaker lezen dat dit toch echt Robbie van Rooijen was. En ja, als je je voorstelt als een “KEEPER” beginnen de meeste vrouwen al te kwijlen. Klemvast (vaak dan) en grote handen dan zien ze graag. Maar goed ik drijf af….

Waar waren we. Visueel ingesteld als ik ben… Oh ja, nat weer de hele week. Maar wonder boven wonder viel de nacht van vrijdag op zaterdag mee en dus lagen de velden er zaterdag prima bij. Buienrader checken, maar de eerste bui van betekenis zou pas rond 17 uur arriveren. Dus er zou gewoon gevoetbald kunnen worden. Dan wordt het 14 uur en begint de hemel zachtjes te huilen. Huh dat was toch niet voorspeld. Nog een keer kijken. Shit dat wordt juist tussen 15 en 16 uur een natte bedoening. Maar het telefoontje van afkeuren bleef uit. Dus om 1500 werd er op een zwaar en drassig veld afgetrapt. Deze week leek het even of wij voor het eerst in de historie zowaar fitte mensen moesten teleurstellen. 17 man aanwezig en maar vijf keer mogen wisselen. Maar dat was buiten Opdam gerekend. Die heeft in zijn ijver om Jones zijn fouten te corrigeren zijn knie wat overbelast in de zaal, dus viel af. En vervolgens melde ook Jurgen zich af met knieklachten. Vier wissels is overigens ook luxe. Geen enkele stress om invallers te charteren. De eerste shift van 30 minuten werd gepakt door neef Rick, zwager Ralph, Duif en Campos.

Het was vooral ploeteren de eerste minuten. Maar dat gold ook voor de Racing Club uit Leiden. Door het veld kwamen vele pasen niet aan. En dit leidde tot enkele speldprikjes aan beiden kanten. Na 15 minuten claimden Hunt een pingel, maar de verder goed leidende scheids zag hier niets in. En dus ging het spel door met een counter van RCL. Dit leidde tot een corner die niet goed werd verwerkt door ons en tot drie keer toe voor de voeten van een RCL speler kwam en uiteindelijk achter lijn. We konden weer in de achtervolging. Binnen 10 minuten was de stand weer gelijk. Een prima voorzet werd in een mêlée van spelers uiteindelijk door Robocop binnen getikt. De spreekwoordelijke beer was los. Maar niet voordat shift 1 werd vervangen door shift 2 aan de kant. Er was weer wat licht gemor, maar iedereen is zo aan de beurt. En binnen 10 minuten stond het plots 4-1 voor de FC.

Ramzi ik zal het in het verslag nog één keer uitleggen. Vroeger had je Allstars. In Allstars het je Peter. Peter is een jaar na de start bij het team gekomen. Daardoor mistte hij was uit het verleden. Jij bent een beetje onze Peter. Neef Rick neemt al onze pingels sinds de F1. Jij bent een goede nummer 2. Als Neef Rick er niet is, dan mag jij. Of liever gezegd, dan moet jij! Echt alle beter dan dat Paul vd Veen het weer in zijn hoofd haalt de bal te nemen. Wat je ook doet zorg dat jij eerder bij de bal bent…. RCL maakte nog voor rust dacht men de aansluiting maar direct zette Ramzi zijn frustraties over het niet mogen nemen van de pingel om in daden en dus 5-2 met rust.

De tweede helft was het even droog. Maar dit gold niet voor het veld, dat werd zwaarder en zwaarder. Op verschillende plekken begon het gras meer en meer plaats te maken voor modder. Maar dat mocht de pret niet drukken. De FC maakte er nog 1 en won zo de eerste set met 6-2. Het voetbal was niet heel best en diverse fouten werden gemaakt maar RCL wist de buitenkansjes niet te maken. Robbie had alles! Heeft hij vanavond iig genoeg om over op te scheppen bij de Buren. Ze zal aan je lippen hangen Robbie. Dus goed dat je alles goed geboend heb na afloop! En tijdens de wedstrijd heb je laten zien dat je een beetje nattigheid goed kan handelen…

Volgende week inhalen tegen Rijnvogels. Als alles goed blijft gaan na het weekend en de curve idd een beetje flatter wordt. Want als ik Diederik moet geloven dan zijn andere maatregelen anders heel snel nodig.

Campos

Nabrander: het veld werd zoals gezegd, slechter en slechter. En dit had met name achterin de hoek tussen veld 5 en 6 de nodig consequenties. Hier liep vroeger een sloot en dat is bij hevige regenval nog te zien. Het nemen van een corner is altijd een uitdaging daar bij slecht weer. De eerste poging van de dag werd door Ramzi uitgevoerd. Helaas de 16 meter werd nipt gehaald en de bal ging achter. Het veld kreeg de schuld. Al snel poging 2 door zwager Ralph. Ook hij had last van het water. En dacht dat op te lossen door de vlag vakkundig uit het putje te halen en neer te leggen. Uiteraard was dit niet toegestaan en dus maakte de man in het zwart (vandaag in het blauw) bezwaar. Zwager Ralph pakte daarom de vlag weer op en dacht dat het met de vlag in de hand wel zou kunnen. Maar vandaag was er één persoon die een bal terug mocht schieten met een vlag in zijn hand en dat was de prima vlaggende Frenkie. En dus ook deze poging van zwager Ralph moest overnieuw en dat werd weer drama.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!