herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    03-10-2020
Tegenstander:    Rijnsburgse Boys 11 - FC Lisse 17
Uitslag:     Uit Gelijkspel 4 - 4

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 03-10-2020

Wedstrijdverslag

Uiten uit

In de week waarin duidelijk werd dat de Coronamaatregelen weer aangescherpt werden en onze voorzitter pleitte voor het voorlopig stil leggen van de competitie hadden wij zo waar geen personele problemen. Hoewel er iets voor te zeggen is om zonder publiek geen wedstrijden te spelen (met name bij de jeugd dan) luisterde de KNVB niet naar deze roep en mochten wij (gelukkig) gewoon de wei in. Of wei. RBB heeft tegenwoordig nog maar 2 grasvelden en die zijn voor het eerste en het tweede of hogere jeugd elftallen. Wij konden ons dus weer voorbereiden op een potje op de ku(ns)tsprieten. Maar gezien de voorspellingen aan het eind van de week zou dit niet eens ongunstig hoeven zijn. Immers er was veel regen voorspeld dus was het de vraag of alles door kon gaan. Maar de hoeveelheid regen viel uiteindelijk alles mee. Het viel zelfs zo mee, dat ik besloot om lekker op het fietsje te gaan (en dan de normale Gazalle).

Ik had alleen de tas. Geen probleem, appje naar Faas of hij met de auto ging en ik de tas even kon droppen. Antwoord: “ik ga ook fietsen.” Ik viel bijna van mijn stoel. Faas die de hele 12 kilometer Lisse – Rijnsburg mee zou fietsen. In ieder geval gezellig. Tas bij de Tovernaar gebracht en dan Faas maar even ophalen. Maar ik had het verkeerd begrepen (of hij mij). Hij ging de 300m naar de omkleedlocatie (Donnie bedankt) fietsen… Dus een soloride naar de Middelmors. Heen heerlijke omstandigheden en ruim op tijd aangekomen.

Aangezien je alleen als geheel team naar binnen mag op de parkeerplaats wachten op de rest en gelijk maar schoenen aan en door naar veld 4. De tegenstander van vandaag waren op de keeper na weer begin 20 en dus dat beloofde weer wat. Dan kan vaak twee dingen inhouden in onze klasse. 1) Ze kunnen er geen kut van. 2) Meer dan de helft kan echt wel een balletje raken. Al heel snel bleek dat deze jongens behoorlijk konden ballen. Met name voorin en op het middenveld liepen jongen die een bal aan konden nemen en ook nog eens naar de juiste kleur konden spelen. Een ongelukkige handsbal van Zwager Ralph betekende een vrije trap tegen net buiten de 16. Campos (ik dus) zet zijn muur. Spits legt aan en Campos zet die ene stap naar links die hij niet moet doen. Bal komt in zijn hoek en dus de handschoen in eigen boezem: had ik ook best mogen hebben. Of in ieder geval een hand tegenaan gooien. Denk binnen 5 minuten achter, geen best begin.

Maar daar bleef het helaas niet bij. Op zich probeerde wij wel te voetballen maar in de omschakeling ging het te traag en tel daarbij enkele individuele fouten op en het staat binnen 15 minuten 3-0. En dan begin je toch te vrezen voor een hele lange en natte (het was inmiddels ook gestaag gaan regenen) middag. Maar de mannen in het geelblauw rechten de rug en gingen voor kansen. Kansen kwamen er zeker maar wij vonden de prima keepende vader van één van de spelers (gok ik) op onze weg. En als hij gepasseerd was, stond er wel iemand op de lijn. Hij mocht er niet in en dus met een kansloze 3-0 achterstand rusten. Daar konden ook de wissels na 30 minuten niets aan doen.

Na een lekkere limonade besloot de scheids om maar weer snel te starten. Het werd er immers niet droger op en naar binnen mochten we ook niet. Dus De tweede helft was koud begonnen of de FC deed dan toch wat terug. Via een kopgoal van de Tovenaar was de hatelijke 0 dan eindelijk van het bord. Was dit het begin van een remontable? Lisse bleef het voetballend proberen. En via een benutte pingel van Ramzi (slechts 1 keer buitenspel vandaag!!!) kwamen we weer helemaal maal terug in de wedstrijd. Het kon weer en er was tijd zat. Echter binnen twee minuten konden we weer opnieuw beginnen want via een mooi afstandsschot maakten de uiten het verschil weer twee. Kleine tegenslag maar dat mocht de pret niet drukken en Lisse bleef drukken. De keeper van RBB die de eerste helft magneten in zijn handen had, had de tweede helft wat vaker last van hete ballen zonder dat het slecht voor hem afliep. Maar RBB werd toch zenuwachtig. Zeker toen Duck kon aanleggen en de aansluiting weer maakte. Snel bal pakken en weer door want er was nog tijd zat. Op 60 minuten waren er weer verse krachten het veld ingekomen. De FC bleef doordrukken en stond goed. RBB kwam er af en toe nog wel uit, maar werd teruggedrongen en terug gedrongen. En via Ramzi kwam daar de toch wel verdiende gelijkmaker! Hierna hadden beide ploegen nog wel kansjes of kansen op de hele buit, maar de bal ging er niet meer in en dus ging er één punt mee naar Lisse terug. Mannen heerlijk blijven vechten voor elkaar!

Dan nog even dit: sommigen hadden niet helemaal meegekregen dat voortaan het nieuwe normaal is dat we na 30 minuten wisselen. Maar als je zite dat iedereen wissel gaat, dan ga je er gewoon even uit en gun je je teamgenoten die wissel zitten ook minuten. Niet zo moeilijk doen. Dus ook al stond je toevallig in de app opstelling 90 minuten in het veld en je hebt door dat er de eerste helft al wordt gewisseld, wat niet in de papieren stond…. Dan lijkt mij 1 en 1 is 2!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!