herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    22-08-2020
Tegenstander:    Hillegom 6
Uitslag:     Thuis Gewonnen 7 - 5

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 22-08-2020

Wedstrijdverslag

Oefencampagne afsluiten

FC Lisse 17 – Hillegom 6
Oefenen

De laatste wedstrijd vanuit de oefencampagne. Deze was tot nu toe leerzaam, maar weinig succesvol geweest. Twee verliespartijen tegen Jelle Boot en consorten. Of eigenlijk alleen tegen Jelle Boot. Hij schijnt dat hij nu nog op zijn rug moet slapen omdat hij nog steeds een gevoel heeft dat hij nooit eerder had ervaren. Winnen van het 17e dat hij dat nog mocht mee maken.

Maar vandaag dan eindelijk een tegenstander van buiten Lisse. Het was weer even spannend, maar een gezondheidscheck leerde dat deze keer niemand vanuit Hillegom besmet was. De partij kon doorgaan. Op vrijdag deed Edwin nog even mee met ons team bij het zomeravond voetbal. Het viel wel op dat hij iedereen hard liet lopen. Zou de oorlogsvoering al begonnen zijn? In ieder geval ging hij na de wedstrijd snel naar huis. Het excuus was dat vrouwlief weer vroeg moest werken, maar ik verdenk hem ervan dat hij topfit aan de aftrap wilde staan. Het risico op een gezellig biertje in Lisse was hem iets te groot. En op zich had hij een punt. Ik heb veel geleerd deze vrijdagavond. Zo mochten er mensen niet in de Emmastraat of Koningsstraat gaan wonen. Was je daar alleen welkom als je iemand kende en nog veel meer. Maar daarover wellicht later meer.

Na een ongekende hittegolf brak zaterdagochtend de hemel nog even over. Het veld lag er dus prachtig bij en was net gesproeid. Er gaat toch helemaal niets boven het groene gras! Aangezien ik vorige week helaas niet kon, was het al weer even geleden om dit gevoel te voelen. Ooooooooh!

Dan de wedstrijd. Faas had blokken bedacht. Tovenaar, Rutjes en Klauw begonnen op het spreekwoordelijke bankie. De eerste 30 minuten had Hillegom eigenlijk het meeste balbezig zonder gevaarlijk te worden. De uitbraken waren voor de FC en het stond dan ook redelijk snel 2-0 via prima aanvallen. Bas en Sander tekende voor de treffers. Daarna de wissels. De tovernaar kwam in het veld. En met de gesprekken van gisteravond in het achterhoofd tekende hij al snel voor een stokkiepo(o)r(t). Hierna mocht Hunt met een bekeken boogbal de 3-0 aantekenen. Hillegom stond erbij en keek erna en vreesde dat de geelblauwe aanvalsmachine op toeren was gekomen. Men tapte uit een ander vaatje (of probeerde dat). En het had iets van succes want via (het mag gezegd worden) pracht streep in de kruis deden de noorderburen wat terug.

De Tovenaar wist genoeg en werd diep gestuurd. Via een prachtige dropshot (om in de vrijdagavondgesprekken te blijven) werd de keeper gepasseerd en was de marge weer 3. Dit zou tevens de ruststand blijken. Snel viel via Bas in de tweede helft ook nog de 5-1 en leek het wel gespeeld op veld 5. Maar het spel van de FC werd slordiger en slordiger. Steeds meer mensen werden kleurenblind en hadden moeite met het aanspelen van iemand van dezelfde kleur. Een pingel zorgde voor 5-2. En snel hierna vielen ook de 5-3 en 5-4. Dit kon niet de bedoeling zijn. Het werd iet wat onvriendelijk in het veld met gepraat over en weer. De nummer 8 van Hillegom maakte de 5-5 en maakte ondanks zijn jonge leeftijd duidelijk dat de schreeuwende man aan de zijkant binnenkort opa zou worden. Ik kan het gebaar anders niet verklaren! Jij wel Duck?

Gingen wij het dan helemaal uit handen geven. Nee, hoor. Dat was buiten Hunt gerekend. Met een bekeken kopbal werd de 6-5 op het denkbeeldige scorebord gezet. Dat het daarna ook nog 7-5 werd zorgde ervoor dat de wedstrijd definitief in het slot ging.

De tijd van oefenen is hiermee definitief voorbij. Bij vlagen goede stukken mogen aanschouwen en bij vlagen voetbal gezien waarvan je je ogen even met Glorix wil schoonmaken….

Volgende week naar de andere buren van over de brug. Bekeren. Benieuwd of wij dit jaar eens kunnen overwinteren in dit toernooi!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!