herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    07-03-2020
Tegenstander:    Warmunda 4
Uitslag:     Uit Gewonnen 0 - 2

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 07-03-2020

Wedstrijdverslag

KRAKER

De allereerste competitiewedstrijd van het seizoen was tegen de mannen uit Warmond. Een nieuw team waarbij de meeste gasten voor het eerst bij de senioren gingen spelen. En zoals ik uit een ver verleden nog kan herinneren is dat een aardige omschakeling. Ondanks dat wij destijds verre van compleet waren en veel invallers hadden werd het uiteindelijk een eenvoudige 10-2 overwinning. De jongens van Warmunda waren destijds onder de indruk van het rondtikken bij ons. Net zoals wij onder de indruk waren van hun warming-up ;-). De eerste 3 wedstrijden verloor Warmunda kansloos. En dat was gezien de tegenstanders (Rijnvogels, Lisse en SJC) achteraf van 2 van de 3 niet eens vreemd. SJC was de vreemde eend in de spreekwoordelijke bijt. Maar men leerde snel en na het verlies tegen SJC werden badjassen aangeschaft voor op de wisselbank. Deze badjassen gaven de mannen ongekende krachten. Er werd geen punt meer verspeeld. En zo kon het dat in het eerste echte weekend van maart de blauwwitten ons tot 3 punten waren genaderd.

De aanmeldingen voor deze mooie pot stroomden binnen en de keuze was reuze. Een schone taak aan de TC om dit in goede banen te leiden. Ruud en Gerrit stonden hun plaats vrijwillig af. En toen kon het puzzelen beginnen. Maar wat mij betreft is het simpel: 1 team, 1 taak dus lekker ballen en gewoon maar kijken. Een goed stel was aanwezig op sportpark Overbos. De TC hield iedereen dermate lang in spanning. Door diverse appjes was de spanning om te snijden. Maar zoals Sander P het mooi omschreef: 8ste klasse. Meer zeggen we maar niet. Maar dat maakt de pret niet minder uiteraard. De opstelling werd dit keer niet in de app gegooid maar Campos mocht de opstelling van FAAS (;-)) gaan vertellen. Op punten gesouffleerd door de TC zelf stond er aan de aftrap een prima team en trouwens ook een prima bank. Niets mis mee zou blijken in de tweede helft.

De omstandigheden waren eindelijk weer eens prima. Zonnetje, prima temperatuur en een matig windje. Op het fietsie toch iets harder tegen dan gepland, maar zwager Ralph weerde zich kranig langs de A44 en bleef keurig in het wiel. De aftrap was voor neef Rick. Warmunda vroeg zich vertwijfeld af wat er gebeurde. Wat kon dit betekenen dat de FC zo aan de wedstrijd begon. Was dit een tactiek? Even totale paniek en de organisatie was zoek. Wij hebben niets gezegd neef, dus blijf proberen… Het volgende speldenprikje was voor Warmunda . Een schot van afstand kon nipt door Campos op de bovenkant van de lat getikt worden. De brilstand bleef een feit. Het werd al snel duidelijk dat de fluitist van dienst niet van weerwoord hield dus was het oppassen geblazen. Dat blazen zou hij geregeld doen op zijn fluit. En dan een vrije trap. Neef Rick achter de bal en hij zit dingen die anderen niet zien: GOAL. Prima bal in de korte hoek, keepertje tast mis en daar is de voorsprong.

De FC bleef lekker ballen en Warmunda kwam er sporadisch uit , maar tot hele grote kansen kwamen ze niet. En als ze al ballen op doel schoten stond Campos zijn mannetje en kon voorzetten onschadelijk maken of ballen op goal uit het doel ranselen. Dus niets aan het handje. En dan een schitterende aanval over diverse schijven, doeltreffende afgerond door the HUNT. De vlaggenist van dienst probeerde nog flauw te doen, maar de leidsman ging gelukkig voor eigen waarneming en ga direct aan dat van buitenspel geen sprake kon zijn. Met een 2-0 voorsprong werd de rust gehaaald.

Tweede helft bracht 4 nieuwe krachten. Ramzi kwam neef Rick aflossen en had schone taak om voor de diepgang te gaan zorgen. Paul vd Veen kwam 4G aflossen, Sander Paard terug van vakantie en blessures werd door Klauw (die had zoveel reden van afwezigheid dus zal ik u besparen) vervangen. En dan nog de laatste wissel. De Duif had last van de kuit en maakte plaats voor Jurgen. Wilde Warmunda nog wat van het seizoen gaan maken, moest men komen. Het leek even te gaan stormen, maar het was meer blaffen zonder bijten. Heel erg in de problemen kwamen wij niet eigenlijk. Na 15 minuten even schrik als Frenkie verkeerd terecht komt en zijn kniebanden overstrekt. En ja, dat kan op zijn leeftijd niet meer, dus die kijkt even toe. 4G weer het veld in. Lisse hield stand, daar konden zelfs 2 gele kaarten niets meer aan veranderen. Zelfs een moment van tijdrekken door Campos kon de stand niet meer veranderen. Verzoek van zijn teamgenoten is om dat voortaan niet meer met een balletje door de benen te doen.... Gelukkig genoeg afstand tot de doellijn. En dus was de euforie groot na het laatste fluitsignaal en is het gat met de achtervolgers nu 6 punten met een beter doelsaldo. Dus volgens JC staan wij nu 7 punten voor!

Mannen de komende weken komen er potjes aan waarvan je op voorhand denkt die winnen we makkelijk. Dus wordt de grootste tegenstander onszelf! Maar als wij blijven spelen als vandaag heb ik er alle vertrouwen in. Op naar een heel mooi einde van het seizoen. En oh ja, ook nog een woord van dank aan het in grote getallen opgekomen publiek!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!