herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    29-02-2020
Tegenstander:    Katwijk 8
Uitslag:     Uit Gewonnen 2 - 4

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 29-02-2020

Wedstrijdverslag

Juichen


Aan het eind van de voorjaarsvakantie was het tijd om in te halen. De allereerste wedstrijd van het seizoen moest nog steeds ingehaald worden. Zou drie keer scheepsrecht worden of zouden de oranjehemden nu weer liever bij hun eerste willen kijken? Of zou pluvius of een nader te benoemen storm dit keer roet in het eten gooien? Weerman Robbie (die man kan ook alles) van Rooijen hield de noordwestelijke stroming nauwlettend in de gaten. Om vrijdagavond wist hij ons al te melden dat het een mooie zaterdagochtend ging worden, maar daarna werd het heel slecht. Uiteraard werd hij voor gek verklaard en het zou allemaal wel meevallen toch.

Had het 15e eigenlijk genoeg man, hoor ik u denken. Stekhouders als Sander Paard en Klauw stonden immers op de latten. The Hunt was een weekend op commandotraining op de Veluwe. Jurgen moest moest met kindlief naar het NK synchroon paardlopen. De Duif kon ook niet .En al die blessures dan? Neef Rick en Ralph waren weer fit en gingen het weer proberen. Zwager Ralph uiteindelijk nood gedwongen want invaller Boekie viel af met bekende klachten (hamstrings). Mark B had mooie geluiden gehoord over rondo’s en driehoekjes dus wilde graag een keer beleven hoe dat was….

Drie wissels aan de start (waarvan één op de brommer iets later). Ik hoor u denken: “vertel eens wat over het weer, had Robbie gelijk????” . Ja, mensen de weerkaarten van Robbie liegen nooit en dus een sloot water tijdens de warming-up over ons heen. Het kunstgras hoefde iig niet meer gesproeid te worden. De wind zette ook flink aan dus was het afzien op veld drie. Eerste helft schuin tegen. Maar het 15e wist ondanks de moeilijke omstandigheden toch de scoren en kwam op een 1-0 voorsprong. Het spel werd er echter niet beter op en een hoge voorzet van de oranjehemden bleef hangen op het kale koppie van Paul V. En via de kluts was het een koud kunstje voor Katwijk om de gelijkmaker te maken.

En dan? Ging de FC dan punten verspelen een week voor de absolute kraker tegen Warmunda? Het zal toch niet. Zoals u weet heb ik jarenlang in de senioren gekeept en heb ik meer ballen moeten vissen dan in kansrijke positie op te kunnen duiken. En vandaag stond ik Linksback. Dus dan was ik vooral even bezig met hoe moet je staan en hoe gebruik ik dat chocoladebeen. Maar toen was daar die corner. Ik had er al een paar staan kijken. Neef Rick nam ze netjes buitenkant rechts en ik wist ongeveer waar hij bleef hangen. Paul V waarschuwde Katwijk dat Campos kon vliegen. De lange spits ging dus voor de zekerheid maar mee. En idd de bal kwam heerlijk. Het is mij nog steeds niet duidelijk waarom de spits meeliep want springen deed hij niet. Ik wel. Ik sprong, zag de bal, koppie naar achteren en knikken. Helaas van de lijn gehaald. Maar de bal ging niet weg. Omdraaien Campos en bal weer voor de voeten zien. Rug naar de goal, niet nadenken, omdraaien, schieten en GOAL!

Ok. Hij zit en nu? Wat doen ze dan op tv ook al weer? Nee, man! Je wordt morgen 41 dat kan niet. Glijden over het gras met de knieën? KUNSTGRAS, dus doe maar niet. En toen wist ik het. Gewoon het vingertje in de lucht en teruglopen naar je plek. 2-1 voor . Rust. Duck eraf want die moest watertrappelen. Gerrit wilde niet te snel gebracht worden dus hield het ook bij een helftje. Derde wissel Ronnie offerde zich op.

Tweede helft bij vlagen goed voetbal van Katwijk en heel soms van de FC. Maar over het algemeen was het niet best wat beiden team lieten zien. De bevrijdende 3-1 leek gemaakt door Ramzi maar het bleef onrustig . Eigenlijk was er van goed voetbal geen spraken. En de tegengoal kon niet uitblijven. Katwijk maakte hem dan ook en dus met nog 3 minuten 3-2 voor en billenknijpen. 1 minuut voor tijd maakte Mark aan alle onzekerheid een einde en gingen de punten mee in de tas.

Het weer was ruk, het spel niet best, maar de punten zijn binnen. Volgende week moet het beter, maar dat weten we allemaal wel!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!