herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    25-01-2020
Tegenstander:    RBB 13
Uitslag:     Thuis Gewonnen 5 - 1

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 25-01-2020

Wedstrijdverslag

de Hamvraag...

Wat een weelde! De hele week 5 wissels en een Gerrit die dan zelfs kan besluiten om nog een weekje extra rust te pakken. Niets aan het handje! Op vrijdag een afmelding van Ronny met een ontstoken long (beterschap), maar zelfs dit baarde geen enkele zorg! Met vier wissels moest het ook helemaal goed komen! Maar dan tijdens de wedstrijd drie (ja u leest het goed DRIE) man die uitvielen met een hamstring blessure! Ja, en dan hoor ik u denken “één hiervan dat moet dhr vd Klauw zijn, dat kan niet anders!!! Maar nee, die schitterde vandaag door afwezigheid! Maar ik geef u gelijk, inzetten bij de Bruin keerde verdraaid weinig uit op het uitvallen van Roonie met een hamstring. Maar goed DRIE uitvallers binnen 20 minuten dus…

De hoogste tijd voor een nader onderzoek naar de Hamstring! Wikipedia leerde mij het volgende: “De hamstrings of achterdijbeenspieren zijn de drie spieren aan de achterzijde van het bovenbeen: de musculus biceps femoris, de musculus semitendineus en de musculus semimembranaceus. Alle drie de spieren lopen van het zitbeen (latijn: os ischii) naar het onderbeen (latijn: crus). Een andere benaming voor deze spieren is dan ook wel de ischiocrurale spieren. De hamstrings passeren zowel het heup- als het kniegewricht en zijn dus bi-articulair. In de heup helpen ze om retroflexie (heupstrekken) tot stand te brengen. Bovendien kunnen ze de heup verder door de nul-lijn brengen (10 - 15° hyperextensie, bijvoorbeeld wanneer het been tijdens buiklig van de grond wordt getild) In het kniegewricht buigen de hamstrings het onderbeen. Daarnaast hebben de musculus semitendineus en de musculus semimembranaceus endorotatie van het onderbeen als functie. De musculus biceps femoris heeft exorotatie van het onderbeen bij gebogen knie (knieflexie) als functie en is de enige spier die deze beweging tot stand kan brengen.”

Mijn oog viel echter op het volgende stukje: “De lenigheid van de mens wordt onder andere afgemeten aan de soepelheid en rekbaarheid van de hamstrings, die kunnen worden bevorderd door oefeningen zoals de hamstring-stretch, waar vele varianten van zijn.” Tja, ik kan hier alleen maar uit concluderen dat wij toch echt ouder aan het worden zijn en de lenigheid afneemt… Mannen die zich aangesproken voelen, komende tijd je stretch oefeningen goed uitvoeren en luisteren naar Paard die al aangaf dat een warming-belangrij is. En dit ook gewoon gaat doen, terwijl er 9 man in het veld staat… Hulde!

Dan over de wedstrijd. Donnie werd diep gestuurd door Frenkie, maar dat was iets te diep voor de hamstrings en Donnie viel uit. Voordat Neef Rick uitviel, maakte hij een pingel. Rens bracht ons op 2-0 als ik het goed heb. Vlak voor rust dan nog uit het niets een balletje van mijn zwager terug maar terwijl hij dit deed schoot het er bij hem ook in en was ook zijn wedstrijd klaar… En dat terwijl hij morgen niet eens een kinderverjaardag heeft. Zijn eigen verjaardag doet hij niet aan dus kost veel minder voorbereidingstijd ;-).

En mocht u het even kwijt zijn: wij gingen rusten met een mooie 2-0 voorsprong tegen de jonge honden van RBB. Ik begreep dat wij daar ook 2-0 voor hadden gestaan, dus gespeeld was het nog zeker niet. Na de thee, waar Jurgen dus nog maar de enige verse kracht was, leken wij ons op te kunnen maken voor een storm aanvallen. Die viel nog mee en lang leken wij simpel stand te kunnen houden. Echter een vrije trap werd geschampt en viel plots binnen. Zou het dan toch??? RBB kreeg de geest en dacht dat er vandaag wat te halen was. Maar Lisse raakte niet in paniek en voetbalde heerlijk door. Via een mooie aanval werd het gat weer twee. De vlagger probeerde het nog tegen te houden, maar de goed leidende scheids gebruikte zijn eigen waarneming en daar was niets mis mee. RBB ging mekkeren en kwam er voetballend niet meer aan te pas. Eindstand 5-1 en weer drie punten in de tas! Op naar volgende week! Dan wacht Katwijk. Niet onderschatten mannen! De marges in de top blijven nog dun!

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!