herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    18-03-2017
Tegenstander:    SVC08 VE2
Uitslag:     Thuis Verloren 2 - 7

Geplaatst door willem zwaan op 20-03-2017

Wedstrijdverslag

zoals gewoonlijk

Albert scoorde onze 2 doelpunten en de tegenstander maakt er 5 meer inclusief twee Lucky goals van de tegenstander die ze normaal nooit maken. Voor de rest weinig te melden te veel slordig balverlies waar een tegenstander van kan profiteren.
Rijnsburgse Boys VE1 - SVC'08 VE2
Laatst bijgewerkt op: 19-03-2017 om: 16:51.Gepikt verslag

zaterdag 18 maart 2017: Rijnsburgse Boys VE1 - SVC'08 VE2: 2- 7 (1-3)

Mens-Erger-Je-Niet-Kalibratie

Deze zaterdag was het #fijnteam uitgenodigd op sportpark Middelmors voor de jaarlijkse ontmoeting met de plaatselijke vets. Ons ontmoetingen met Rijnsburgse Boys waren altijd, laten we zeggen, bijzonder te noemen. Voor deze editie had een enkeling preventief een begrafenis gepland, waar een ander in Zuid Afrika excuus zocht. Daarnaast was er een contigent ‘gewoon’ geblesseerd of anderszins verhinderd. Dat nam niet weg dat er een ruime bezetting in de kleedkamer de wedstrijdkleding zat af te wachten. Toen Bert binnen was en de frisgewassen én die morgen gevouwen kleding keurig op rugnummer uitreikte, begon de voorbereiding. Een enkeling informeerde wie er ging keepen. Immers, graaf Chris (thuis tegen Reeuwijk), IJzeren Marco (thuis tegen Alphia, zie nagekomen foto hieronder) en Knoes (uit bij SEV) waren de laatste weken de sluitposten. En alles werd gewonnen. Je kunt dus rustig spreken van een positief stijgende opwaartse spiraal omhoog. Toch is de pot tegen RBB altijd bijzonder. De gastheren staan laaggeklasseerd maar zij hebben altijd nog Zwaan. Niet voor niets had Ramon gedacht aan het toepasselijk oud-Hollands gezelschapspel Mens-Erger-Je-Niet en de speldozen naast hem stapelde zich op. De voorbereiding in de kleedkamer zette zich voort op het veld. Tijdens het warmlopen en inspelen bleek dat de voorbereiding kon worden samengevat met het woord Kalibreren. Zo kalibreerde Knoes zijn doelgebied, kalibreerde Hans zijn pass en kalibreerde de aanvoerdersband zich om de arm van Jan H. En René moest de bank kalibreren.

De eerste helft kalibreerden we rustig verder. Na dit aftasten maakte we de 0-1. Dacht dat het Franc was die de score opende. Daarna een grote kans voor de gastheren. Eén van de Boys kwam vrij voor het doel, iedereen uitgespeeld, maar schoof het kunstleer naast. Heel knap, of toch niet, want dat was een duidelijk geval van onderschatting van het belang van goed kalibreren. Niet veel later was de zelfde Boy succesvoller, uit een stuk moeilijker kans: 1-1. Met een ijverige en altijd aanspeelbare Franc als spil en Joris daar omheen hielden we overwicht en het storende werk van KC en Franc werd beloond met een doelpunt, of was het uit een corner? in elk geval 1-2. Daarnaast deed KC enkele pogingen om zijn afstandsschot te kalibreren. Er zat geen doos Mens-Erger-Je-Niet om zijn schoen, die dozen waren nog niet in de dug-out aangekomen. Dus het moet echt de kuitblessure zijn die Joris naar de bank trok; beterschap! Verder was er nog een prachtige goal van afstand van Sebas, KC keek toe. Die goal zou Sebas nooit zo mooi zou kunnen beschijven als Sebas zelf het verslag zou schrijven (…), dus wat was de 1-3.

Zwaan kalibreerde zijn fluit en floot voor de rust, waar mierzoete limo op ons wachtte.

Voor de tweede helft wisselde René zichtzelf erin en nam Jan K mee, die iets vertraging had op weg naar de Middelmors. Bert ontkende weer naast de speeldozen in de dugout te willen zitten, maar zat er nog wel, niet helemaal okselfris, naast Joris. Op het veld daalde het tempo met de minuut, maar niet voordat Sebas er nog één van afstand inlegde. Ook een mooie en de 1-4. De keeper van de Boys, die best veel tegenhield, kon hier weinig aan doen. Sebas streed duidelijk met Franc om de Knipperende Roze Duim-award, want ook die trof nog een keer doel (1-5). Ook JC pikte zijn goaltje mee. Hij viel weer in ondanks een pijnlijke (andere) knie; hulde! De gastheren prikte er ook nog eentje bij na een slippertje in de verdediging (2-6). De man in het zwart kon weinig anders doen dan niet fluiten voor duidelijke overtredingen, maar de gedachten waren gekalibreerd op de dozen Mens-Erger-Je-Niet, dus werd er geen woord over gerept. Er viel ons nog een penalty ten deel na een handsbal van een van de Boys. Jan H. gaf dit keer slechts aanwijzigen vanaf de laatste linie maar Sebas trok zijn eigen plan en legde de bal in het linkerhoekie, ondanks een handje van de keeper (2-7). Kwestie van goed kalibreren. En Jan K. scooorde ook, was de laatste... maar dan zou het 2-8 zijn, dus een van de goals hierboven is teveel. Hmmm... 1x KC, 2x Franc, 3x Sebas en 1x Jan K; nee klopt toch, samen 7 . Enfin, vlak voor tijd nog een mooie redding van Knoes, die op die manier zichzelf weer positief in het verslag keept.Na de wedstrijd een gezellig babbeltje met de Boys onderweg naar de kleedkamer, prima gasten, niks mis mee. Maar wat opviel: een kleedkamer zonder biertje of nootjesmix. Heel bijzonder. Knoes sprintte naar een etentje, een ander ging naar een muziekconcert en zo waren er meer die de middag ongewild in de avond zagen doorschieten, die na de douche meteen aan de reis vanuit het Uiendorp begonnen. Zelfs de uitreiking van de Knipperende Roze Duim kwam er niet meer van. Zo eindigde een prima bestede middag en nestelen we ons tussen de Van Nispens. 
Komende zaterdag thuis tegen ARC is er weer een gelegenheid voor de KRD-award.
Mag degene die aangewezen wordt gewoon het verslag schrijven, KDT!
Tot dan!

Uw backup-verslaggever,
Der BidonMeister

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!