herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    25-11-2018
Tegenstander:    Schaerweijde D3
Uitslag:     Verloren 3 - 4

Geplaatst door Gioia Gerritse op 27-11-2018

Wedstrijdverslag

Op z'n Duits verloren.. maar wel geknokt!

Wat was het koud! Ruim op tijd verzamelden we in Zeist en na een rustig begin (lees: de energie moest nog komen) en een 'leerrondje van vorige week' waren we er klaar voor: we zouden Schaerweijde eens laten zien wie Kampong D12 is! Om goed op te warmen lekker op tijd ingelopen en ingespeeld en gelukkig was er al wat meer energie toen we aan de wedstrijd begonnen.

Tijdens de eerste helft merketn we direct: dit team is misschien nieuw maar er zitten goede meiden in die veel vrijlopen en bewegen. Daarbij spelen zij (waarschijnlijk) 3-4-3 wat inhoudt dat onze spits veel moet verdedigen en lopen (hun 'voorstopper' liep veel bij je weg!). Maar toch waren wij ook sterk en konden we vrij vlot na een 1-0 achterstand de 1-1 maken (dankzij de buikschuiver van invaller Jantine!) na een sprint van Dennie vanaf achter.

In de rust hebben we nogmaals benadrukt om goed op de man te zitten en zuiver en hard naar elkaar te passen. Helaas begon de tweede helft iets minder en konden zij op een 3-1 voorsprong komen. Vaak resulteert dit in hangende koppies aan onze kant, maar deze keer niet! ik voelde dat we echt wilden en samen hebben we ervoor gestreden om terug te komen. Wat ook is gelukt! Met een backhandflats van Cath (heerlijk nét binnenkant paal) en een rustige, beheersde goal tijdens een strafcorner van Es kwamen we op een 3-3 stand!
En dat terwijl de scheidsen niet echt heel netjes floten (als in: een beetje partijdig waren ze wel..). Toen gaf de scheids aan dat er nog 2 minuten op de klok stond: dit kunnen we volhouden! Helaas duurden die 2 minuten uiteindelijk een minuut of 6 en heeft Schaerweijde heerlijk op z'n Duits gewonnen; in de allerlaatste seconden maakten zij de 4-3. Of zou de scheids hebben gewacht op het doelpunt?! Hoe dan ook, dit was niet de uitslag die we verdienden!

Waar we op moeten letten bij dit team: ze spelen niet 'traditioneel' en hun voorstopper komt ver op en loopt veel vrij. Ze bewegen veel, trekken goed gaten en weten elkaar dan ook best goed te vinden. Ze hebben een paar meiden met een prima backhandslag (ze misten, maar toch!) en ze zijn snel in het schakelen. Er zit veel energie in dit team, wat bij ons soms nog wel wat meer mag. Daarbij moeten wij echt goed op onze man letten; er stonden best wel eens wat mannetjes vrij (2 mannetjes aan onze rechterkant en op de kop) en wij moeten er gewoon echt heel goed op zitten zodat je direct merkt als ze weglopen.

Denise komt elke week weer meer terug (en daar zijn we blij mee!) en heeft vandaag weer laten zien waarom we haar zo hebben gemist. En daarom een terechte WotM!

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!