herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDag_4_Carry_en_Mariska.jpg
Datum:    07-05-2016
Tegenstander:    ATC Wijhe
Uitslag:     Uit Gewonnen 2 - 3

Geplaatst door Marion Bakker op 08-05-2016

Wedstrijdverslag

Reacties graag

Eindelijk de zon. De vier lagen kleding konden uit om plaats te maken voor ons luchtige gele teamshirt. Ze hebben zelfs bijpassende rokjes zagen we in Wijhe want daar speelden we vandaag.

Geert leidde ons keurig door de landelijke omgeving naar het tennispark. Hij heeft hier tenslotte tennissen geleerd vroeger (heel vroeger dan he want hij is al 40!).

Met z’n 6en kwamen we in Wijhe aan waar de voor de meesten bekende tegenstanders ons hartelijk welkom heetten. Er werd nog even gepraat over de vorige ontmoeting 2 jaar geleden die in de avond voor wat tumult zorgde (wat niets met tennis te maken had maar meer met exen van TCC spelers of zo).

Carry die blaakte van het zelfvertrouwen en helemaal niet vaak naar de wc is geweest mocht beginnen in de single. Ze ging in haar gele topje (ja Geert goed gezien, het was een topje dit keer) flitsend van start. Maar bij 5-2 werd ze toch wat bevangen door de hitte. Het was ook wel erg warm maar dit wilden we toch ook? De toeschouwers (inclusief Carry’s trouwste fan, haar moeder) hadden keurig plaatsgenomen op het groene bankje. Dit bleek geen handige zet want dit koste Geert en Marco een (korte) broek en Mariska en Marion een rokje (een broek/rokje met groene stippen is niet echt wat hip is op dit moment toch?).

Ondertussen sloegen Christian en zijn tegenstander Mark, de ene na de andere harde bal om elkaars oren. Helaas zat winst er niet in voor Christian en zo ging het 1e punt verloren maar hij had wel lekker gespeeld en het was volgens hemzelf niet zo frustrerend als zijn vorige wedstrijd. Vooruitgang dus….hou dat vast!

Carry was nog steeds aan haar single bezig. Helaas ging de 1e set in een tie break verloren.

Mariska die het toch niet helemaal vertrouwde in deze hitte na haar allergie-aanval van een dag eerder liet de mix over aan Marco en Marion. Die maakten er natuurlijk weer een echte Marco en Marion partij van door de 1e set met 3-6 te verliezen. Maar….. net zoals de vorige keer wonnen ze de 2e en 3e set. Nu kun je als teamies natuurlijk vragen of ze niet eens die 1e set kunnen winnen maar ja waarom iets veranderen wat goed afloopt. En zo stond het weer 1-1.

Carry speelde inmiddels de 2e set en keek tegen een 4-5 achterstand aan. Dit was HET moment (vertelde ze achteraf) om extra actie te ondernemen.

Ook Annelies en Mika die alle tennisverenigingen in de omgeving af waren geweest kwamen inmiddels bij Wijhe aan, waar Mika een afspraak met zijn toekomstige vrouw had. Omdat Annelies met hem mee moest kwam ze haar teamies maar aanmoedigen. Christian die na zijn single klaar was kon verder de hele dag kijken en bruin worden en dat beviel hem wel goed.

Geert die te popelen stond trad in blauw shirt samen met Marco aan voor de herendubbel. Ik snap het wel hoor Geert dat gele shirt komt wel weer als je bruin bent. Blauw staat beter bij wit. En als je dan ook nog weet dat er actiefoto’s gemaakt worden, dan wil je er natuurlijk wel goed op staan. Daarom had Marco, die na zijn vakantie weer bruin afstak bij de rest, wel het gele shirt aan. De heren van Wijhe dachten deze partij zeker te gaan winnen (met hun invaller uit Heeren 1). Wij weten natuurlijk beter want welke heren winnen nu een herendubbel van Marco en Geert als zelfs Bas Bierhof en Luca Bekking dat niet lukt. En zo kwamen we op een 2-1 voorsprong.

Ondertussen had Carry de 2e set gewonnen in haar single en ging ze op voor een 3e.

Mariska en Marion kenden de dames uit de dubbel nog van 2 jaar geleden. Ook toen was de sfeer op de baan tussen de dames niet al te geweldig. En ook in deze wedstrijd ging het geregeld hard tegen hard (iedereen wil winnen natuurlijk dus alle middelen werden ingezet). De 1e set ging gelijk op maar ging helaas in de tie break verloren. In de 2e set liepen de tegenstanders snel uit naar een 3-0 voorsprong en toen kwamen er nog wat vervelende opmerkingen bij en ja dan is zomaar de 2e set verloren en staat de stand weer gelijk. 2-2 dus.

Terug naar Carry die inmiddels helemaal ontketend is en geen genade meer kent. Na 5 en een half uur wint ze in de 3e set. De eindstand komt daardoor op 3-2 voor ons.

Waarom iedereen bij Wijhe (inclusief de mannen van de tegenstanders) snel naar huis ging toen wij van de baan kwamen is niet bekend. We hebben nog keurig gedoucht en gefönd. Maar het trio van de tegenstanders Rianne, Marije en Mariska bleef wel en maakten een heerlijke avondmaaltijd voor ons en ze hebben Geert geleerd dat hij een zaklamp op zijn iphone heeft. Waar hij natuurlijk erg blij mee is want die kan van pas komen als je ’s avonds laat met de sleutel naar binnen moet terwijl Maddy al slaapt. Marco voelde zich gelijk thuis en ging achter de bar wat biertjes tappen. Adele kwam nog langs voor een optreden en zo werd het nog erg gezellig. We kregen iedereen op de banken (of was dat nou door een toevallig passerende spin).

Christian en Geert kregen we bijna niet mee naar huis toen de tegenstandster over een string begon maar na een aantal appjes van Annelies (zo handig die functie op de telefoon) vertrokken we rond 12 uur naar TCC.

De terugrit duurde iets langer dan de heenweg want het was al donker en dan kun je niet zo snel rijden natuurlijk (dit heeft echt niets met de chauffeur te maken).

En zo kwam er een eind aan een (eindelijk) warme en mooie competitiedag die we alweer (wij zijn echt GOEOEOEOED) winnend konden afsluiten.

Het lijkt me duidelijk wie de matchlegend van vandaag was…… Carry natuurlijk.

Vergeet vooral ook niet om je reacties te plaatsen op teamweb…….

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Reacties


door Geert Laar op 09-05-2016  

Hi, ik heb het wachtwoord van onze tegenstandsters uit Wijhe gekregen hoor Marion, ze hebben met een lampje gezocht en het gevonden!
Mijn shirt hangt inmiddels droog in de kast, dus over 3 weken sta ik weer strak in het verkeers-geel op de baan!
Kortom, het was weer een mooie zaterdag zo. Gelukkig is het aanstaande zaterdag weer 12 graden zodat we niet teveel gaan wennen aan zon voordat we daarna weer verder gaan met de competitie...


door Mariska Geerlings op 08-05-2016  

Helemaal mee eens. Carry matchlegend.

Weer een mooi verslag hoor.

1

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!