herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

Wedstrijddetailsmotm.jpg
Datum:    17-04-2018
Tegenstander:    VVGZ 9
Uitslag:     Uit Gelijkspel 4 - 4

Geplaatst door rene Nederlof op 19-04-2018

Wedstrijdverslag

Rico’s hattrick nét niet genoeg voor de winst tegen VVGZ

Een doordeweekse competitiedag is niet optimaal. Spelers moeten vanuit hun werk komen, er moeten nog boodschappen worden gedaan en de honden moeten nog eten gegeven worden. Desalniettemin stonden er dankzij Martin genoeg spelers aan de aftrap tegen VVGZ 9 om 18.45 uur. Het team dat er stond (aangevuld met Rens/Duco/Maikel en Ramos: dank hiervoor) zou verbazen met een speelwijze die 30 jaar geleden al gehanteerd werd in de Premier League: kick-and-rush.

We begonnen met Winash in de goal. Achterin vlnr: Ramos/Denes/Marcel en Buks. Op het versterkte middenveld speelden aanvankelijk Duco/Martin en Rens met op de flanken Timo en Maikel. Voorin de weer geheel fitte Rico. Op de bank begonnen Daan, René en Jeroen. Ouwe Reus stond stand-by maar kwam niet in actie. VVGZ 9 bezat geen stervoetballers maar wel jonge snelle gasten. De aanvoerder (die Adriaan de vorige seizoenen onschadelijk maakte) speelde nu niet op het middenveld maar laatste man. Het mooie van ons versterkte middenveld (4-5-1) is dat je voorkomt dat je de eerste minuten overlopen wordt. Al snel hadden we in de gaten dat VVGZ 4 mannen achterin hield tegenover 1 spits. Rens speelde daardoor automatisch dieper en werd tweede spits. “First blood”werd uitgedeeld door VVGZ. Na een aanval over links was het gekruiste schot Winash te machtig: 1-0. Direct in de tegenaanval werd Rico weggestuurd door Marcel. Met gevaar voor eigen leven lobde Rico keurig de bal over de doelman voor de gelijkmaker: 1-1. De rest van de eerste helft werd hetzelfde spelbeeld vertoond. VVGZ probeerde aan te vallen maar bij balverlies hanteerde Drechtstreek de lange bal richting de snelle Rico en Rens. Hier kon de VVGZ-verdediging totaal niet mee omgaan. Op één van die ballen liep Rico over rechts richting het strafschopgebied. Hij moest snel handelen met een bal over de uitkomende doelman maar de bal viel net goed binnen onder de lat: 1-2 voor het achtste! Toen de uiterst actieve Rens onderuit gehaald werd in de zestien gaf de goed fluitende scheidsrechter een kans op een hattrick voor Rico: onberispelijk schoot hij deze binnen voor de perfecte hattrick: alle goals achter elkaar zonder onderbreking en in één helft: klasse Rico! 1-3 was tevens de ruststand.

In de rust werden wat omzettingen gedaan: Jeroen kwam op links voor Timo. René wisselde voor Maikel en Daan ging in het centrum van de verdediging Marcel helpen. Drechtstreek ging door met wat het goed deed in de eerste helft. Na een prima doorgegeven bal door Jeroen over links aan Rens ging hij er met de bal vandoor richting de drukte in het midden maar met een gortdroog schot in de linkerhoek zette hij het 8e in vuur en vlam met een stand van ongekende weelde: 1-4! Wat er toen gebeurde was bizar. Eventjes leek VVGZ k.o. , maar de plotselinge 2-4 maakte krachten vrij. Toen de linksbuiten René eruit liep en de 3-4 scoorde brak er paniek uit in de Drechtstreek-defensie….het zal toch niet? Jawel: de 4-4 gelijkmaker viel 10 minuten voor tijd. Overigens kon Winash niets aan de tegendoelpunten doen: het waren goed en snel uitgespeelde doelpunten. De laatste minuten waren nog even billenknijpen: Drechstreek kwam niet meer onder de druk vandaan en VVGZ ging vol voor de overwinning. Maar dat zou teveel van het goede zijn geweest: de eindstand 4-4 was uiteindelijk een terechte. Drechtstreek kreeg een beetje waar het recht op leek te hebben: we waren weliswaar een beetje teleurgesteld gezien het scoreverloop in de wedstrijd, maar we hebben in ieder geval weer een puntje op de teller.

Zaterdag aanstaande staat ASWH-uit op het programma. Gezien de wedstrijden van de laatste weken kan ook dit close worden. De thuiswedstrijd werd trouwens nipt met 2-3 verloren: spektakel verzekerd dus. Komt allen!

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!