herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

Wedstrijddetailsgenieten.jpg
Datum:    07-04-2018
Tegenstander:    Pelikaan 13
Uitslag:     Thuis Gelijkspel 1 - 1

Geplaatst door rene Nederlof op 08-04-2018

Wedstrijdverslag

Drechtstreek 8 pakt een punt tegen vleugellam Pelikaan

I love it when a plan comes together , de gevleugelde oneliner van Hannibal , die Martin gisteren na de wedstrijd uitsprak na de stunt van het 8e tegen kampioenskandidaat Pelikaan.

Na een hele week op de opstelling gebroed te hebben kwam Martin met het plan om met 4 verdedigers 5 middenvelders en 1 diepe spits te gaan spelen. Dat zag er als volgt uit . Winash in de goal . Achterhoede vlnr Denes , Marcel , Daan , Buks . Middenveld Ricardo , René , Martin ,Chris ,L1 en als diepe spits Timo. Alexander was de neutrale man in het groen die de wedstrijd zou leiden.
Het plan was dus Martin vrij te houden en Chris en René in de mandekking zodat de half spelers wat dieper konden staan en in de verdediging altijd een man over was voor rugdekking.
Heel tactisch allemaal en wennen , zo waren we de eerste 10 minuten nog zoekende en moesten we helaas al snel tegen een 0-1 achterstand aankijken .
Nadat we eenmaal waren bekomen van de schrik begon het beetje bij beetje te draaien . Echte kansen werden niet gecreeerd want Timo kon steeds afgestopt worden door de laatste man van de Peli's.
Heel af en toe kwam pelikaan er toch doorheen en was het toch net dat ene duwtje van Leen of voetje van Marcel wat de aanvallers dwars zat. Het 8e ging meer durf tonen en ging naar voren voetballen . Onder aanvoering van Martin die de mannen nog wat oppepte werd er steeds meer elkaar gevonden en kwamen de kansen . Op een voorzet van L1 kon Chris net niet hoog genoeg komen om de bal in te koppen. Martin schoof de bal nog een keer voorlangs en L1 kopte de bal rakelings voorlangs . Het mocht allemaal niet lukken maar we hadden Pelikaan wel klem gezet en ze wisten niet hoe mee om te gaan .
In de rust de wissels , de weer teruggekeerd van blessureleed John voor Denes. Dirk voor René Patje voor Rico en ouwe reus voor Chris.
We gingen verder waar we gebleven waren en zette pelikaan terug op eigen helft . Al heel snel ontstond daar een goede kan voor Rob , maar ook die ging net voorlangs , dat scheelde bijna niets.
Dirk die wat dieper stond dan Rico stuurde Patje weg en deze lag de bal af maar deze kans belande op de parkeerplaats.
Na wat box to box voetbal , het ging aardig op en neer verdraaide Dirk zijn knie en werd vervangen door Rico . Rob had het warm gekregen en kwam adem te kort en hiervoor kwam Chris in de ploeg.
Beide gingen dieper spelen en daardoor kwam er meer druk van Pelikaan op de verdediging maar Marcel en Daan leidde hun verdediging als een huis . Na wat schermutselingen over en weer werd de spits van Pelikaan uit voorzorg gewisseld door het eigen team hierdoor werden ze ontmanteld daar ze geen aanspeelpunt meer hadden. Ds 8 zag de kans op een succesje en ging nog feller op zoek naar de gelijkmaker. L1 werd gevloerd in de 16 , maar het was te licht voor een penalty vond de scheids . Na nog meer druk naar voren werden er meer overtredingen begaan door Pelikaan die zuchtte onder de warme omstandigheden.
Het was uiteindelijk een lage vrije trap van Rico die door heel de verdediging gemist werd en zo bij Chris in zijn voeten kwam . Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal mooi diagonaal langs de keeper in de verre hoek. 1-1 .
Pelikaan zag zijn kans op de titel slinken en ging nog tot het uiterste , maar met de opgebouwde trainingsarbeid van heel het seizoen kon het 8e dit ook volhouden ondanks weer het grote leeftijds verschil.
Wat een feest en gerechtigheid voor het 8e , een verdiend punt . In de kleedkamer stond al een biertje klaar van Johnnie om het te vieren en dat duurde weer tot de kleine uurtjes.
Volgende week 3 punten?

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!