herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsScheidsrechter_Fred_Bloemscheer.jpg
Datum:    17-02-2018
Tegenstander:    Papendrecht
Uitslag:     Thuis Verloren 2 - 7

Geplaatst door rene Nederlof op 18-02-2018

Wedstrijdverslag

Drechtstreek 8 -VV 078

Na een avondje vorst kon Drechtstreek 8 toch s`middags spelen op het ontdooide bijveld , in een heerlijk winterzonnetje , thuis op het sportpark Oostpolder.
Toeschouwers waren weer massaal afgekomen op de derby tussen de 2 Papendrechtse ploegen.
De Slobbergors spelers bovenaan de blauw-wit hemden onderaan.

Maar in een derby komen andere krachten los en kan je soms net dat ene stapje meer dan dat je anders niet hebt. Je kan ook helemaal dichtslaan en achter de feiten aanlopen tot dat je alle schroom van je afgegooid heb en dan gaat voetballen.
Dat laatste was dus van toepassing voor het gemiddeld oudste team van de club.

Leider/coach /aanvoerder Martin had op het allerlaatst nog 2 zieken van het lijstje moeten schrappen , maar dat maakt met alle posities dubbelbezet geen probleem om een goed team neer e zetten. Winash in de goal , Buks/Chris/Marcel/Denes verdediging .Middenveld stond L1/Timo/Patrick V/Dirk spitsendu Ricardo en Patje.
Adriaan , Peer ,Martin ,Samy waren reserve . De wedstrijd stond onder leiding van good old Fred Bloemscheer.

Na het eerste fluitsignaal wat de wedstrijd op gang bracht was het meteen duidelijk waarvoor de rood-zwarte waren gekomen , en dat was geen averij oplopen in de titelstrijd. Na 4 minuten en een geur van buitenspel keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Geeft niets gebeurt vaker en dan knokken we ons in de wedstrijd . Maar na 7 minuten dacht Winasch de spits van Papendrecht uit te spelen maar had niet gerekend op de 2e man erachter en zo werd de 0-2 al vroeg op het scorebord gezet.
Papendrecht had al snel door dat ze niets te vrezen hadden en hielden het 8e onder druk op onze helft. In een spaarzame counter was het Ricardo die bijna de keeper verraste toen deze de bal los liet maar deze herstelde net op tijd zijn fout.
Aan de andere kant weer stond de niet geheel fitte Winash te kijk bij een schot van een Papendrechter die zo wel makkelijk de 0-3 kon maken.
Heel even weer kroop DS8 uit zijn stelling en was het warempel gelegenheidsaanvoerder Dirk die van buiten naar binnen trok , oog in oog met de keeper helaas het lichaam te ver achterover had waardoor de vrije schietkans over de deklat ging. Het piepjonge team van Papendrecht klapte er nog een keer overheen zodat de ruststand 0-4 was.
Na de rust met de nodige wissels natuurlijk en een andere spelopvatting begonnen we toch weer niet sterk en al snel was het uit een hoekschop 0-5 .
Nu was dat misschien de prikkel die nodig was om het niet nog verder op te laten lopen en gingen we meer naar voren voetballen. Er kwamen kansen voor Ricardo die in de diepte werd aangespeeld maar helaas het niet kon afmaken . L1 en Samy waren ook dicht bij en waar wij het niet konden profiteerde Papendrecht van onze drang naar voren en counterde er nog 2 bij.0-7
Toen kwam het alles of niets slotoffensief van de blauwwitte brigade en werd 078 teruggedrongen op eigen helft . Na een lange bal van achteruit was het Martin die doorkopte op Timo die daardoor weer op zijn beurt Ricardo lanceerde en deze koel bleef en hoekje uitzocht om de eretreffer aan te tekenen. Of zat er misschien nog meer in? Papendrecht zichtbaar aangedaan door deze treffer begon zich te irriteren waardoor ze zichzelf een beetje lieten kennen en om onschuldige overtredingen te gaan lopen beklagen bij de zeer onopvallende , dus goed leidende , scheidsrechter Fred Bloemscheer die hier natuurlijk helemaal niet in mee ging. Er waren nog 2 schietkansen voor Timo maar die kon net zichzelf niet goed vrijmaken om er wat moois van te maken.
Na lang balbezit van onze kant kwam de mooiste aktie van het weekend , Chris die de eerste helft een beetje tegen zichzelf voetbalde , stuurde met een lichaamsbeweging 2 man het Oostpolderpark in en vond daardoor de vrijstaande Samy die een prachtige voorzet had op de altijd ijverige L1 en die het mooi afmaakte door hard in de lange hoek te schieten de keeper kansloos achterlatend. 2-7
Met een heuse koprol van L1 en veel gejuich werd de spreekstalmeester van Drechtstreek toegezongen door de hordes fans langs de lijn.
Waar de koploper zeker met dubbele cijfers van het veld af kon stappen , was het het 8e dat als morele winnaar van het veld afstapte .
Er werd in de kleedkamer nog lang nagepraat over de aktie van Chris en vooruit gekeken naar de aanstaande Pubquiz die avond .

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!