herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

Wedstrijddetailsgoal_Martin.jpg
Datum:    28-10-2017
Tegenstander:    Wieldrecht 8
Uitslag:     Uit Gewonnen 3 - 5

Geplaatst door rene Nederlof op 29-10-2017

Wedstrijdverslag

Drechtstreek 8 stunt bij Wieldrecht

Niets deed vermoeden dat het 8e zou gaan stunten aan de Smitsweg in Dordrecht , maar dat is wel gebeurd.
Ik probeer u mee te nemen in een mooi verhaal waar alles ineens op zijn plaats viel door gewoon het geloof in eigen kunnen en strategie vast te houden , maar vooral ons eigen voetbalplezier hoog in het vaandel te dragen.

Om te beginnen met de opstelling kwamen Martin en René tot de volgende basis elf.
De verdwaalde Winash op de goal. Dan vlnr L1 , Marcel ,Chris en John.
Middenveld , Dirk , René ,Timo en de van blessureleed teruggekeerde Ricardo
Spitsenduo Sammy en Martin.
Buks , Peer ,Adriaan ,Daan en Jeroen begonnen reserve. De jarige Ouwe reus bleef achter op de Oostpolder.

Winash kon Wieldrecht toch nog vinden dus begonnen we 5minuten later aan de wedstrijd .
Op het bijveld van Wieldrecht heerste vooral de wind die gemeen over het veld raasde en Wieldrecht koos ervoor om eerst met wind mee te voetballen.
Vanaf de eerste minuut zat Drechtstreek er bovenop en waren de betere ploeg . Door de wind werd er steeds goed van achter opgebouwd en dit ging vooral via John die steeds een vrije man kon vinden om de bal in te passen naar Chris of het middenveld . De eerste kansen voor beide ploegen lieten toch wel op zich wachten omdat de wind echt wel een factor was.
Drechtstreek had zich als eerste hierop aangepast en begon de lange bal te hanteren . Met de snelheid van Sammy en Martin voorin kwam het eerste gevaar en toen bleek ook dat Wieldrecht achterin kwetsbaar was.
Met volledige inzet van het hele team hielden we Wieldrecht voor de 16 meter en anders stond Winash er wel om in te grijpen.
Na een minuut of tien , via de opbouw van achteruit , kwam de bal bij Ricardo die op snelheid zijn tegenspeler voorbij ging en de bal prima aan de andere kant van het strafschopgebied bij Dirk op zijn voeten lag.
Dirk nam de bal ineen beweging aan en kapte zijn bewaker uit en met een geplaatst schot liet hij de keeper van Wieldrecht de bal uit zijn doel halen . 0-1 en Drechtstreek op voorsprong.
Het Jonge Wieldrecht leek niet echt onder de indruk en begon ook meer op snelheid te gokken maar de wind zorgde ervoor dat de bal steeds bij ons in bezit kwam.
Toen ze echter laag over de grond speelde en René zijn man liet lopen kon l1 dit niet meer herstellen en had Winash ook het nakijken , te snel stond het weer 1-1 .
Toch gesterkt nog steeds van die ene treffer liep Dirk , die altijd in diepe ballen gelooft , op een bal van Timo en kon de bal mooi terugleggen op de meegestormde Ricardo die zijn basis beloonde met een prachtige schuiver in de rechterhoek 1-2
Chris , Marcel , John L1 en zeker Winash lieten zien dat verdedigen ook een kunst is en waren de snelle spelers iedere keer te snel af en bleven rustig als er weer een speler er doorheen dreigde te komen. Vanuit een ingooi van Wieldrecht was het René die doorjaagde en hierdoor de bal kon veroveren en bij Sammy inleverde. Sammy had op zijn beurt weer een goed overzicht en zag Martin
de vrije ruimte in duiken en die wist wel raad met dit buitenkansje en tikte net voor rust de 1-3 binnen.
In de rust moesten er toch weer 5 man gewisseld worden en hoe zou dit uitpakken . We wilden nu met 2 doelpunten verschil de wedstrijd binnenhalen dus met de nodige verschuivingen kwamen de wissels erin en gingen Dirk , John , René Timo en Ricardo naar de kant . We moesten zolang mogelijk de 1-3 vasthouden en proberen er nog 1 bij te prikken .
Maar zoals zo vaak komen we niet al te goed uit de kleedkamer en keken we toe hoe de middenvelder van Wieldrecht bijna vanaf eigen helft op stoomde en het moet gezegd een hel mooie treffer maakte die ons pijn deed. 2-3
Het was nu schouders eronder en op karakter de 90 minuten vol maken en de 3 punten mee naar de Oostpolder te nemen. Met de wind in de rug hanteerde nu het 8 de bal naar voren roeien en hopen op Sammy of Martin die beide op elke bal liepen.
Het was op het goede moment want Winash en Adriaan hadden al een paar x handelend op moeten treden en eigenlijk kwamen we niet meer onder de druk uit toen Martin toch weer op snelheid de diepte in werd gestuurd en zijn tweede van de middag maakte.2-4 . Eigenlijk speelde we een gewonnen wedstrijd maar toch durfde we er nog niet helemaal voor te gaan . Wieldrecht ging meer naar achter leunen om ons naar voren te laten voetballen en dan snel eruit te komen .
Maar iedereen werkte zich een slag in de rondte . Buks sinds jaren weer uitkomend voor een senioren team kon laten zien dat hij nog steeds zijn mannetje staat . Peter die eindelijk eens vrij van school en werk was leefde ook zijn eigen helemaal uit en peerde aale ballen naar voren. Daniël stofzuigerde met Marcel het middenveld en Jeroen ook prima ingevallen gaf geen kans weg aan zijn veel jongere opponent.
Nadat er nog een paar strijders helemaal leeg gespeeld waren kwam Dirk en Timo er weer in en dit verse bloed gaf weer wat meer elan in de ploeg . Met een hoekschop van Dirk en nog een minuut of tien op de klok was het Martin die de bal koppend het net liet bollen.2-5
De punten zaten in de tas . Wieldrecht zette nog wel aan en kwam nog een x tot scoren 3-5 maar met nog een paar minuten te gaan speelde het 8e vol vertrouwen de wedstrijd uit.
Met eerst nog een overwinnings belletje naar de jarige reus en een welverdiend biertje bij Wieldrecht verlieten we de Smitsweg goed gemutst op weg naar de kantine van Drechtstreek waar er ook nog een paar op de overwinning werden gedronken.
Volgende wedstrijd is pas 11 November.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!